Szuperegyszerű és gyors sós rudacskák

Nemrég készítettem megint ilyen roppant egyszerű sós stanglit, ezer éve csinálom, nagyon gyors és a vendégek imádják! Azért olyan egyszerű, mert csak három fő hozzávaló szükséges a tésztához: tehéntúró, margarin és liszt. Semmi más. Mindenből egyforma mennyiség. Ja, és még egy pici só. Még anyukámtól tanultam az elkészítését több más egyszerű sós és édes süti mellett, és annyira bejött mindenkinek […]

Hagyományos pite, avagy hogy lettem ovo-vegetáriánus

Nemcsak a karantén megkövetelte bezártság miatt, de azt hiszem egyébként is eléggé rákaptam a sütésre-főzésre az utóbbi időben. Kitartóan követtem a vegán, azaz kizárólag növényi alapú étkezést az elmúlt három hónapban, amit januárban kezdtem, elsősorban egészségügyi okok miatt. Szinte azonnal éreztem a jótékony hatását, frissebb, energikusabb lettem, és persze nagy örömömre fogytam is öt kilót. A napi menü kialakítása során […]

Őzgerincben sült baconos csirke másképp

Nem akarom így előre lelőni a poént, hogy vajon mi is ez a másképp, de tény, hogy valami fontos összetevő hiányzik ebből a baconbe tekert csirkéből. Nem, nem a csirke és nem is a bacon, bár mostanában egyre gyakrabban választok növényi alapú ételeket. Ez az őzgerincben sült zsíros, szaftos csoda azonban még abból a korszakból van, amit minden kulináris élményem […]