Milyen a pozitív kisugárzás és hogyan tegyünk rá szert 3 egyszerű lépésben?

A belső kisugárzás, ha van, ha észrevehető, szerintem soha nem lehet igazán negatív. Úgy képzelem el, mint valamiféle fényt, valamilyen bizsergető, vonzerővel bíró aurát, ami körüllengi a tulajdonosát. Ráadásul mindenkinek nyitva áll az út ahhoz, hogy ilyen belső fénnyel, vonzerővel rendelkezhessen. Igen, mindenkinek.

Mindenhonnan az folyik, hogy milyen is a vonzó nő, mit szeretnek a férfiak a nőkben (illetve ritkábban: a nők milyen férfiakat találnak vonzónak). Általában azt írják, hogy a hiteles, önazonos, magabiztos fellépés, nőies kisugárzás a kulcs a sikerhez. Ez így is van, de azért ezek az írások sosem nélkülözik a kritikát, azt, hogy melyek azok az esetek, amelyek úgymond reménytelenek, vagy csak óriási nehézségek árán juthat az illető a sikerhez vezető kulcs birtokába.

A férfiak szerint állítólag azok a nők vonzóak, akik vagy eleve jó testi adottságokkal rendelkeznek, emellett van önbizalmuk, nőiesen, dögösen öltözködnek, egyúttal kedvesek és nem arrogánsak, vagy ha nem is kiemelkedő szépségek, de tisztában vannak saját értékeikkel és tudják, hogy a külső nem minden. Csinosan öltöznek, kiemelik, amit érdemes magukon, ismerik és használják a női praktikákat, szépnek, csinosnak, vonzónak tartják magukat úgy, hogy közben látják a hibáikat is és ezeket a helyükön, kellő öniróniával és humorral kezelik. De ők is csak azért képesek erre, mert gyerekkorukban dícsérték őket, kaptak pozitív visszajelzéseket, főleg az apjuktól. Aki pedig nem volt olyan szerencsés és túlféltő szülőkkel rendelkezett, vagy egyszerűen csak egy komplexusos, önbizalomhiányos apával, vagy apa nélkül nőtt fel, és nem kapott rendszeres (külsőt illető) dicséretet, vagy a másik végletként túl sokat is kapott mindebből, az vagy szürke kisegérként végzi egész életére, vagy nevetség tárgyává teszi magát az önkritika teljes hiányával történő önprezentálással.

Szóval megint csak ezek a fránya kategóriák, amiktől a hátam is borsózik. Pláne, ha még ezekhez hozzáveszünk még egy változót: az „öregedő nők” csoportját, ami önmagában is egy megbélyegzett, eleve hátrányos helyzetből induló csoport, ha a vonzerő, avagy belső kisugárzás fogalmát boncolgatjuk. Pedig nekik aztán lehetne: van mögöttük élet, sok-sok tapasztalat, párkapcsolat, persze kudarc is. Amit 40-50 évig hurcoltak, azon nehéz változtatni egyik pillanatról a másikra. A megfelelni akarás, a fiatalság eszménye, a piac- és randiképesség ördögi köréből idősebb korban kikerülni nehezebb. Mondják ezt az okosak…de nem én.

A pozitív belső kisugárzás, a vonzerő nem függ attól, hogy mennyit költünk – ha egyáltalán – a tökéletes külső és fiatalság illúzójának fenntartására (pl. botoxra, arcfelvarrásra, önkínzó gyakorlatokra, rutinokra és kezelésekre). Nem függ attól, hogy mások mit mondanak vagy gondolnak rólunk, pontokba, kategóriákba szedve (különösen nem a férfiak, akik azért picit más mechanizmusok szerint működnek). És igen, ki merem mondani: egy bizonyos kor fölött attól sem függ, hogy milyen visszacsatolást kaptunk apáinktól gyerekkorunkban. Ezek az élmények, helyenként sérelmek sokáig kísértenek, tudat alatt maradnak, komplexusokat alakítanak ki, tartásunkra, arcunkra, teljes megjelenésünkre, de emberi kapcsolatainkra is hatnak. Viszont ha igazán képesek vagyunk felnőni, akkor ezekben az állapotokban nem tudunk benneragadni.

És most jöjjön az a három egyszerű dolog, ami szerintem segít elérni ennek a bizonyos belső kisugárzásnak és a külvilág pozitív visszaigazolásának gyors megtapasztalását.

  1. Törekedj az egészségre! Szándékosan nem írom, hogy legyünk egészségesek, hiszen mindig van valami nyavalyánk, különösen egy bizonyos kor fölött. De tény, hogy az egészséges életmód, a testi, lelki egészségre való törekvés egyértelműen látszik az emberen, sokkal jobban, mint a ráncmentes arc vagy a lapos has. Fordítsunk gondot a megelőzésre és ha már benne vagyunk valami (krónikus) betegségben, akkor se törődjünk bele, hogy mostantól így jártunk, ez van. Az egészségre való törekvés erőt, elkötelezettséget, életszeretet sugároz, ami azonnal látszik rajtunk.
  2. Legyen jó illatod! Ez viszonylag egyszerűen elérhető: tisztákodjunk rendszeresen, hassunk mások érzékeire a látványon túl is. Az első személyes benyomás során óriási a jelentősége, hogy milyen az illatunk, vagy ha kezet fogunk a másikkal, milyen a bőrünk tapintása. A finom illat és a puha bőr, az ápolt megjelenés a vonzó belső kisugárzás alapvető külső megjelenítője is. Legalábbis az emberek azzal asszociálják. Szóval ne habozzunk és játsszunk az érzékszervekkel. Emeljük ki azt, ami bennünk/nekünk a legszebb magunkban. Ha a puha bőr, akkor azt, ha a selymes hang, akkor azt.
  3. Nőj fel és érj rá! Sokszor mondják, hogy legyünk önmagunk, találjuk meg az egyéniségünket, hassunk másokra egy jól körülírható, markánsan definiált, személyes hanggal. Ez mind valóban fontos, de tévedés azt hinni, hogy ez azért kell, hogy mások értékeljenek, vagy, hogy ez maga a belső kisugárzás. Esetleg ahhoz elég, hogy észrevegyenek, vagy ahhoz, hogy magunkat egy átmeneti értékválságból kirángassuk. De ami vonzóvá tesz, az a másokra való figyelés képessége. Erre pedig csak egy felnőtt (ténylegesen felnőtt) ember képes. Aki ismeri önmagát, aki le tudja emelni a fókuszt magáról, aki empatikus és aki úgy tud kedves lenni, hogy közben nem fűződik hozzá érdeke. Ráér a másikra is. Az ilyen emberek mindenki szemében vonzóak.

Tehát nem minden a fizikai megjelenés, nem minden a kor és nem minden a múlt sem. A fenti három dolog például ezek fölött áll és szerintem már ma elkezdhető a gyakorlásuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük